Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Welk type beddengoed is het best voor in de winter?

linnen beddengoed

Als de winter in het land is dan dalen de temperaturen en vanzelfsprekend worden ook de nachten en de avonden gevoelig kouder. Het heerlijk lichte beddengoed dat in de zomer het lichaam streelt kan van het bed gehaald worden en vervangen worden door een warmer alternatief. Maar wat is nu eigenlijk een goed type beddengoed voor de winter? Elk materiaal heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen!

linnen beddengoed

Flanellen lakens

Ben jij iemand die tijdens de wintermaanden echt dood aan het gaan is van de kou? Dan is flanellen beddengoed misschien wel exact wat je zoekt. Dit zachte textiel heeft sterke thermische eigenschappen en is dan ook bij uitstek geschikt voor het meest koude seizoen. Bedlinnen gemaakt van het zogenaamde katoenflanel zijn sowieso voorzien van een extra laag wat het heerlijk warm liggen maakt. Ben jij echter iemand die last heeft van overmatig zweten? Ben je geen fan van te veel warmte? Dan kan je best geen flanel gebruiken.

Linnen beddengoed

Een goed en dankbaar alternatief voor flanel is om te kiezen voor linnen beddengoed. Linnen is een natuurlijk materiaal dat dankzij de moderne technieken al lang niet meer zo ruw en stijf is als het eens was. Linnen is een geknipt materiaal voor zowel zomer als winter. Het is koel in de zomermaanden en warm in de wintermaanden. Linnen is de beste keuze voor iedereen die snel zweet en het niet te snel te warm heeft. Het grote nadeel van dit type beddengoed? Het kreukt vrij snel en is moeilijk te strijken.

Katoensatijn

Katoensatijn is een type katoen dat nog een stuk gladder is dan het normale katoen. Dat betekent dat het het zachtst mogelijke materiaal is dat je uit katoen kan verkrijgen. Concreet komt het erop neer dat katoensatijn een gevoel geeft dat nog het best te vergelijken valt met zijde. Het is een aangenaam en warm gevoel zonder overdreven te zijn. En wat de thermische eigenschappen betreft? Die zijn hetzelfde als het klassieke katoen. Gezellig warm dus. Het nadeel aan katoensatijn is dat het een vrij prijzige stof is.