Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Wat zou een makelaar Arnhem voor je doen?

Makelaar Arnhem

Ben je van plan om een huis te gaan aanschaffen, dan heb je ineens met diverse mensen te maken. Het stopt niet bij een huiseigenaar die zijn woning aan je wilt verkopen, deze wordt vaak bijgestaan door een makelaar, de verkoopmakelaar. In dit geval is het handig om een aankoopmakelaar mee te nemen, maar waarom? Wat zijn de functies van een makelaar allemaal? Een makelaar Arnhem schakel je in bij het vinden, aanschaffen of verkopen van een huis. Een makelaar die je inschakelt bij het aanschaffen van een huis, wordt in veel gevallen een aankoopmakelaar. Verkoop je een huis, dan heb je een verkopende makelaar hiervoor nodig. De makelaar mag nooit als aankoopmakelaar en verkoopmakelaar zijn bij hetzelfde huis. De makelaar moet altijd naar de belangen van de partij goed kunnen verzorgen. Toch zitten er diverse verschillen tussen de makelaars.

De aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is de persoon die je gaat inschakelen als je een woning koopt. De makelaar helpt je bij het vinden naar je droomhuis. Je moet hiervoor wel een lijstje me je wensen maken en bij de makelaar neerleggen. In dit wensenlijstje staan je eisen vermeld waaraan de nieuwe huis moet aan voldoen, zoals de plaats, buurt, uitstraling, prijs en eventuele extra’s. De aankoopmakelaar heeft goede kanalen, waardoor hij snel op de hoogte is van welke woningen op de markt. Dit houdt in dat je als aankoper veel eerder een woning te zien krijgt dan iemand zonder deze aankoopmakelaar. Hebben jullie een geschikt huis kunnen vinden? Mooi, maar dan zijn deze werkzaamheden van de aankoopmakelaar nog niet helemaal klaar. De aankoopmakelaar geeft ook hulp en adviezen en helpt bij het nakijken van het contract van aankoop.

Verkoopmakelaar

Vele mensen schakelen een makelaar in als ze een huis gaan verkopen. Een verkoopmakelaar helpt hierbij bij het verkopen van je huis. De verkoopmakelaar regelt het formele gedeelte en helpt je ook meestal bij het bepalen van een geschikte prijs. Daarnaast heeft de verkoopmakelaar verschillende connecties waarop je huis aangeboden kan worden. Als voorbeeld hiervan kan alleen de verkoopmakelaar een huis aanbieden op de website Funda. De verkoopmakelaar neemt bijna het hele verkoopproces over en regelt vaak ook bijna alles, zodat dit je veel tijd en moeite scheelt. De makelaar is ook wel de tussenpersoon tussen verkopende partij en de kopende partij. Wanneer de koop afgerond is en akkoord door beide partijen is, maakt de verkoopmakelaar het koopcontract rond.