Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Wat kost het om een huis te laten bouwen?

casco-huis-bouwen

Wanneer je zelf een huis hebt ontworpen en dit gaat laten bouwen, moet je met veel dingen rekening houden. Bij een huis bouwen komt namelijk veel om de hoek kijken. Hoe wil je het huis gaan vormgeven, welke kleur en soort bakstenen ga je kiezen en hoe wil je het huis uiteindelijk inrichting? Ook kun je tegenwoordig kiezen voor een energiezuinig of zelfs een energieneutraal huis, waarin je alle energie laat opwekken door zonnepanelen. Daarnaast zijn deze huizen volledig geïsoleerd, dus heb je geen last meer van koude luchtstromen door je huis. Een huis laten bouwen is een spannend maar leuk proces.

Wat kost het om een huis te laten bouwen?

De kosten van een huis laten bouwen hangt af van een aantal dingen. Ten eerste hangt een huis bouwen kosten af van de grootte en vormgeving van jouw huis. Ook hangt het af van het materiaal: ga je voor steen of houtskeletbouw? Daarnaast ligt het aan het soort steen dat gebruikt wordt, de type deuren, kozijnen en glas. Ook is het laten bouwen van een volledig energieneutraal huis natuurlijk duurder dan een huis dat dit niet is, maar uiteindelijk levert het wel een hoop minder energiekosten op, wat het wel de moeite waard maakt. Voor een inschatting van de kosten kun je natuurlijk terecht bij een bouwbedrijf.

Welk type huis past bij mij?

Er zijn vele verschillende typen huizen, maar voor welk type huis moet je nou kiezen wanneer je een huis gaat laten bouwen? Wanneer je een kavel hebt op het platteland, is het natuurlijk mooi om een boerderij-achtig type huis te laten bouwen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor wit gestucte muren en een mooie rieten kap. Let hierbij wel op dat een rieten kap minder onderhoudsvriendelijk is dan normale dakpannen.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een mooi herenhuis wanneer je in een (nieuwbouw)wijk woont. Dit type huis is erg statisch en ruimtelijk, perfect voor grotere gezinnen. Daarnaast kun je dit type huis volledig stijlen naar eigen smaak.