Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Wat is een HSB wand?

pexels-la-miko-3615723

Je hebt vast wel eens gehoord dat er verschillende soorten wanden bestaan waaruit je kan kiezen. Een bekende wand soort is een HSB Wand. HSB is een afkorting voor houtskeletbouw. Dit soort hout heeft een bijzondere constructie omdat is het niet alleen een houten skelet heeft, maar het houten skelet ook is bedekt met folie en isolatie. Het hout is dus als het ware opgevuld met isolatiemateriaal waardoor dit extra stevig is. Isolatie zorgt voor extra demping en beschermd tegen vocht. Het is dus een wand die wat extra’s bevat. HSB wordt ook gebruikt bij vloeren of andere dingen die zijn opgebouwd uit houten frames.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn diverse voordelen om te kiezen voor een HSB wand in plaats van een ander soort wand. Houtskeletbouw is heel flexibel, meer dan andere materialen. Ook is HSB erg duurzaam, wat het gelijk ook beter maakt voor het milieu. Het is erg brandveilig, wat dus ook meehelpt aan de veiligheid. Daarbij is een HSB Wand goed isolerend. Ondanks de voordelen, kun je alsnog het beste je eigen voorkeur aanhouden. Kom je er niet uit, laat je dan altijd adviseren door een specialist zodat je erachter kunt komen welk soort materiaal bij je wensen past.

Snelle methode om te bouwen

Houtskeletbouw is in vergelijking met andere materialen erg snel gebouwd. Woningen kunnen hierdoor snel, wind- en waterdicht worden gebouwd. HSB wordt in een fabriek geproduceerd, dit gaat een stuk sneller dan dat iets op locatie moet worden gebouwd. In een fabriek zijn alle materialen gelijk tot de beschikking, waardoor het bouwen een stuk sneller en efficiënter gaat. Iets wat op locatie moet worden gebouw is gelijk een stuk duurder omdat de materialen voor het bouwen ook nog gehuurd moeten worden. Het HSB-hout is lichter dan bijvoorbeeld beton, waardoor het ook makkelijker is om mee te werken.