Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Wat is de geschiedenis van een deur?

De geschiedenis van de deur gaat terug tot de oudheid. In het oude Egypte werden houten deuren gebruikt in tempels en paleizen om toegang te verlenen tot heilige ruimtes. Deze houten deuren waren vaak versierd met beeldhouwwerk en hiërogliefen. Deurmarkt vertelt je graag meer over de historie van de deur.

Oudheid

In de oudheid werden ook stenen deuren gebruikt, zoals in de oude Griekse en Romeinse gebouwen. Deze stenen deuren waren vaak zwaar en beveiligd met sloten en grendels. De Egyptenaren deden dit bijvoorbeeld met hiërogliefen. 

Middeleeuwen

In de Middeleeuwen werden deuren vaak gemaakt van eikenhout en versierd met ijzeren banden en beslag. Deze deuren waren vaak de enige manier om toegang te verkrijgen tot een kasteel of burcht.

Renaissance

Tijdens de Renaissance werden deuren opnieuw versierd met beeldhouwwerk en sierlijke panelen. Deze deuren waren vaak gemaakt van hardhout en afgewerkt met verf en lak.

Moderne tijd

In de moderne tijd zijn deuren gemaakt van allerlei verschillende materialen, zoals hout, metaal, glas, enz. Deuren worden niet alleen gebruikt om ruimtes af te sluiten, maar ook voor decoratie en design. Deuren worden vaak op maat gemaakt en kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant.

Verschillende functies

In de moderne tijd zijn er vele soorten deuren met verschillende functies, zoals branddeuren, geluiddichte deuren, deuren voor de toegang voor gehandicapten, en deuren met automatische aandrijvingen.

Samenvattend

In samenvatting, de geschiedenis van de deur gaat terug tot de oudheid en is continu evoluerend, van houten deuren in oude Egyptische tempels tot moderne deuren met geavanceerde functies en materialen.