Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Waarom kiezen mensen zo massaal voor een pvc vloer: 5 redenen

pvc vloer visgraat

De opmars van de pvc vloer is de laatste jaren niet meer te stuiten. Het is niet meer ‘zomaar’ een alternatief voor de parketvloer. De meeste mensen kiezen heel bewust voor een pvc vloer visgraat of andere hout imitaties voor de uitstraling. Heel veel mensen komen per toeval op een pvc vloer uit omdat er zoveel varianten bestaan. Maar welke voordelen heeft een pvc vloer nu? Enkele pluspunten zetten we even op een rijtje die doorslaggevend zijn om voor definitief een pvc vloer te kiezen.

#1. Een pvc vloer kan tegen een stootje

Een pvc vloer is een robuuste vloer die tegen een stootje kan. Voor gezinnen met kleine kinderen biedt zo’n pvc vloer dan ook heel wat voordelen. Het is daarnaast ook beter bestand tegen vlekken bijvoorbeeld dan laminaat of parket. Een pvc vloer visgraat is weliswaar iets prijziger dan laminaat. Het prijskaartje is vergelijkbaar met een parketvloer.

#2. Je haalt een duurzame vloer in huis

Omdat een pvc vloer visgraat vooral heel sterk is, haal je automatisch een duurzame vloer in huis. Een andere goede eigenschap van een pvc vloer is dat de vloerbedekking heel goed tegen vocht kan. Met een pvc vloer zit je op alle vlakken qua duurzaamheid op het juiste adres en geniet je langer. Dat is ook een van de redenen dat mensen – ondanks de meerprijs – aan een pvc vloer de voorkeur geven.

pvc vloer visgraat

#3. Geen problemen met een vloerverwarming

In tegenstelling tot houten vloerbedekkingen heeft een pvc vloer geen enkel probleem met een vloerverwarming. Een combinatie is perfect mogelijk. Daarom dat nieuwbouw woningen vaak nu overschakelen op een pvc vloer.

#4. Gebruiksvriendelijke vloer zonder veel onderhoud

Wie op zoek is naar een onderhoudsarme vloer, maakt de juiste keuze door een pvc vloer aan te schaffen. De pvc vloerbedekking vereist nauwelijks behandeld te worden en moet niet op een speciale behandelingsmethode worden gereinigd.

#5. Keuze uit verschillende looks

Met een pvc vloer kies je heel makkelijk een vloerbedekking die je leuk vindt. Er zijn zoveel varianten dat je altijd wel je gading gaat vinden. Een hout- of betonlook, tegels, visgraat of gietvloer: pvc heeft eindeloze varianten in het gamma.