Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Waarom is vogelwering van belang om je zonnepanelen optimaal te laten werken

vogelwering zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds normaler en we zien dan ook steeds vaker zonnepanelen op huizen gemaakt. De panelen zijn een milieubewuste manier om energie op te wekken in een wereld waarin dit steeds belangrijker wordt. Het is dan wel belangrijk dat de panelen goed beschermd worden tegen invloed van buitenaf. Bijvoorbeeld door middel van vogelwering.

vogelwering zonnepanelen

Vogels en zonnepanelen

Vogels en zonnepanelen gaan niet heel goed samen. De zonnepanelen zijn namelijk gemaakt om zon op te vangen. Het licht van de zon wordt vervolgens omgezet in elektriciteit welke in de woning gebruikt kan worden. Dit is een hele duurzame manier van elektriciteit opwekken. De reguliere methoden zijn dit minder. Dat is bijvoorbeeld door middel van een kolencentrale of kernenergie. Dan is het wel handig dat de panelen goed kunnen werken. Een beschadiging aan de panelen kan ervoor zorgen dat dit niet het geval is. Zo’n beschadiging kan op verschillende manieren ontstaan. Het is natuurlijk mogelijk dat dit komt door weersomstandigheden, maar ook door vogels. Vogels gaan namelijk nesten bouwen in ruimtes die zij vinden hoog boven de grond. Een ruimte onder een zonnepaneel is de ideale plek voor een vogel om zo’n nest te bouwen. Dit zorgt er dan wel voor dat er veel minder ventilatie onder de panelen is en minder ventilatie zorgt er op zijn beurt weer voor dat er schimmels gaan groeien onder de panelen. Deze tasten de panelen aan en zorgen ervoor dat de panelen minder lang meegaan.

Vogelwering zonnepanelen

De ideale manier om de panelen te beschermen tegen vogels is door middel van vogelwering zonnepanelen bij zonnepanelen. Deze bescherming is de beste manier om het bouwen van nesten tegen te gaan. Dit geldt niet alleen voor de panelen, maar ook voor de rest van het dak zoals de goot. Ook daar wil je zorgen voor voldoende bescherming tegen vogels. Een goede bescherming tegen de volgens zorgt ervoor dat de panelen beter werken en tegelijkertijd dat de panelen ook veel langer meegaan. Dat is wat je zoekt wanneer je de panelen aanschaft dus de overweging waard.