Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Waar je op moet letten als je een rolsteiger gaat kopen

rolsteiger kopen

Ben jij zo’n handige Harry of Henriëtte die graag de handen vuil maakt? Knap jij de klusjes in huis prima zelf op? Ga je lekkage, verfwerkzaamheden en dakrenovatie helemaal zelf te lijf? Dan heb je ongetwijfeld vaak een steiger nodig. Een rolsteiger kopen kan dan de oplossing zijn.

rolsteiger kopen

Uiteraard kun je een steiger huren. Echter heeft een rolsteiger kopen een aantal grote voordelen:

  • de steiger voldoet helemaal aan jouw eisen omdat je hem zelf uitzoekt
  • wanneer je aan de slag wil heb je de steiger binnen handbereik
  • je bespaart op de lange termijn kosten want huren is duur
  • je hebt bij een goede leverancier garantie op je product 
  • de steiger voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen 

Afmetingen

Rolsteigers bestaan in eindeloos veel soorten en maten. Welke soort en maat jij wil hebben hangt helemaal af van je behoeften. Wat voor projecten pak jij doorgaans aan? Welke hoogte moet de steiger dus kunnen bereiken? hoeveel werkvloeren heb je nodig? Een werkvloer is een plank in een steiger waar je op kunt staan wanneer je aan het werk bent. Sommige mensen vinden het prettig om een steiger met meerdere werkvloeren te hebben zodat ze op verschillende hoogten of met meer mensen tegelijk kunnen werken. 

rolsteiger kopen

Prijzen van rolsteigers

Op een rolsteiger wil je niet bezuinigen. Je staat er immers op de werken, soms op grote hoogte. Het is belangrijk dat de rolsteiger voldoet aan de veiligheidseisen en stevig is gebouwd. 

Toch wil je natuurlijk ook niet onnodig de hoofdprijs betalen. Let daarom goed op de prijzen en bekijk wat je krijgt voor dat geld.