Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Voordelig met LED

AR111 led spot

Introductie

We willen allemaal een gezellig, knus en sfeervol onderkomen creëren. Licht is hier een groot onderdeel van. Neem nu LED verlichting, dit soort verlichting is duurzaam en zeer makkelijk aan te leggen!

Wat is LED?

LED is een afkorting van een Engelse benaming voor licht. In het Nederlands is dit ‘Lichtemitterende diode’. Dit soort licht is een duurzame variant op sfeerverlichting. Het verbruikt maar liefst 12 keer minder dan de gemiddelde gloeilamp. Perfect om te besparen op lange termijn. Ook wordt het bijna niet warm, waardoor het geschikt is op vele materialen.

AR111 led spot

Voorbeeld van LED

De AR111 LED spots zijn een voorbeeld van LED verlichting. De spots zijn bijvoorbeeld zeer goed te gebruiken om beelden, schilderijen of foto’s te belichten. Ze hebben vaak een stralingshoek van 45 graden. Verkrijgbaar is verschillende kleuren en soorten. Zo kun je de ene soort dimmen en de ander niet. De levensduur van de AR111 LED spot is zeer hoog, denk aan 20.000 tot 40.000 uur. Dit verschilt per merk en lamp.

Wanneer LED?

Over het algemeen zijn er vele soorten LED. De eerder genoemde spots, maar ook strips. Deze strips bevestig je bijvoorbeeld rondom je televisie, soundbar of een meubel om er een extra touch aan te geven. Ze zitten vaak opgerold verpakt en zijn heel makkelijk te installeren. Vaak kun je er een afstandsbediening bij krijgen om de kleuren aan te passen. Strips kunnen ook langs de trapleuning, een deuropening of in een kast voor meer sfeer. LED verlichting is erg veelzijdig en je bespaard er een heleboel stroom mee. Een gemiste kans om er niet je voordeel mee te doen!

Waarom LED in plaats van normaal licht?

Zoals hierboven beschreven is LED vele malen duurzamer, goedkoper en veelzijdiger. De aankoop van LED mag dan wel wat aan de hogere kant zijn, maar het verbruik compenseert dat weer goed, want normaal licht is qua verbruik veel minder duurzaam. Uiteindelijk is het de investering meer dan waard en kun je genieten van de sfeer.