Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Unieke Tv-wand voor je mancave met houtstrips

Unieke Tv-wand voor je mancave met houtstrips
Een mancave is de plek voor mannen om tot zichzelf te komen, hobby’s uit te oefenen en te chillen met vrienden. In deze mannelijke ruimte is de TV onmisbaar en hiervoor maakt de man natuurlijk een zelfgemaakt wandmeubel. In dit artikel leer je hoe je een unieke TV-wand kunt maken voor jouw mancave met behulp van houtstrips.

Zelf een unieke Tv-wand maken

Om te beginnen: ga je aan de slag met een voorzetwand van MDF. Deze wand maak je van vloer tot plafond op de plek waar je de TV wil ophangen. Je zorgt ervoor dat de wand iets breder is dan de TV, zodat je nog wat ruimte hebt voor decoratie. De wand kun je vastzetten aan de muur met behulp van houten balken en schroeven. Doordat de TV-wand los van de muur komt, kun je erachter mooi alle kabels wegwerken. Ben je daar ook meteen vanaf!

Houtstrips plakken

Nu is het tijd om de houtstrips aan te brengen. Hiervoor kun je kiezen uit verschillende soorten hout, zoals vurenhout of eikenhout. De strips plak je op de MDF-wand met behulp van lijm. Klinkt dat als heel veel werk? Wees niet bang: houtstrips koop je tegenwoordig op tegels. Je hoeft dus niet elk stripje afzonderlijk op te plakken, en het werkt lekker snel. Er zijn verschillende soorten houtstrips: rond, vierkant, horizontaal, verticaal enzovoorts. Kies je favoriet en ga aan de slag. Een plaktip: werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat de naden tussen de strips niet allemaal op dezelfde lijn zitten voor een speels effect.

Tv-wand met houtstrips unieke aanwinst voor je mancave

Een mancave is de perfecte plek voor mannen om tot zichzelf te komen en te ontspannen met hobby’s en vrienden. Een TV mag hierbij natuurlijk niet ontbreken en verdient een speciale ophangplek. Met behulp van houtstrips en MDF maak je op een eenvoudige manier een uniek en stoer wandmeubel voor jouw mancave, waarin je met plezier series, films en sport kunt kijken en lekker kunt gamen. Nog een artikel lezen? Bekijk hier het overzicht van onze woonblogs