Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Uitgelicht: de Heroal rolluik S42

Opzoek naar een nieuw rolluik om de kou buiten te houden en geen lichtinval in je kamer te krijgen? Dan is dit rolluik misschien wel iets voor jou! Dit rolluik is een van de populairste en heeft de belangrijkste functies die een luik kan hebben. Het luik valt in de middenklasse, maar heeft desondanks nog steeds hele goede kwaliteit. In dit artikel wordt het luik aan jou voorgesteld en uitgelegd.

Heroal rolluik R42

De Heroal rolluiken hk842 zijn een andere naam voor het Heroal rolluik RS42. Het is een kwalitatief goed luik door de materialen waarvan het luik is gemaakt. Het luik valt precies in het midden van de andere modellen van Heroal. Dit rolluik is de beste keuze als je een kwalitatief goed rolluik zoekt voor een aannemelijke prijs. Het rolluik scoort heel hoog op het gebied van het gescheiden houden van warmte binnen het huis en koude lucht van buitenaf.  Het rolluik heeft vijf jaar fabrieksgarantie en heeft een max. oppervlakte van zeven vierkante meter. Het luik is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het luik is ook een van de populairste elektrische rolluiken in Nederland. Hieronder staan de belangrijkste specificaties voor jou op een rijtje voor beter overzicht van het luik:

  • Het luik heeft een isolerend effect
  • Een goede prijskwaliteitsverhouding
  • Max. oppervlakte van zeven vierkante meter
  • Keuze uit verschillende kleuren 
  • Vijf jaar garantie
  • Keuze uit handmatig of elektrische bediening
  • Populair in Nederland

Hoe wordt de kwaliteit van een rolluik bepaald?

De kwaliteit van een luik wordt bepaald door de verschillende materialen waarvan het luik is gemaakt. Deze materialen kunnen verschillend zijn per rolluik, dus heeft niet elk rolluik even veel kwaliteit. Een voorbeeld: het Heroal mini-e rolluik is met duurdere materialen gemaakt dan de RS42. Dit kan je ontdekken bij de specificaties van het product. Als je de kwaliteit van het een rolluik wilt bepalen kijk je ook of het handmatig of automatisch bediend moet worden een luik die automatisch op afstand bediend kan worden heeft meer waarde dan een luik die handmatig met een schakelaar bediend moet worden. Je kijkt ook of het luik isolerend is, dit speelt namelijk een hele grote rol in de waarde. De oppervlakte die het luik heeft speelt ook mee in de waarde, heeft het leuk een groot oppervlak wat hij kan bedekken of heeft het juist een klein oppervlakte. Hoe groter het oppervlakte hoe duurder het luik zal zijn.

Rolluiken vergelijken hoe doe je dat?

Een rolluik vergelijken met andere soorten luiken kan via vergelijkingssites, zodat je de specificaties naast elkaar kan zetten van de door jou gekozen luiken. Ook kan je bellen naar een bedrijf die gespecialiseerd is in rolluiken. De medewerkers kunnen je vaak erg goed helpen met de vragen en onduidelijkheden die je hebt. Je kan ook zelf de specificaties van de verschillende soorten naast elkaar zetten door twee tabbladen te openen of soms kan je het product ook zelf vergelijken met een ander model op de site waar je de rolluiken hebt gevonden.