Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Tips bij het kopen van een nieuwe tafel

boomstamtafels op maat

Huis en inrichting

Je huis inrichting is nog niet zo makkelijk? Welke stijlen van meubels passen bij elkaar? En welk model meubels vindt jij eigenlijk het mooiste? En vindt je partner dat ook? Het zijn allemaal lastige keuzes natuurlijk. Maar tegelijkertijd is het ook wel weer hartstikke leuk. Je gaat lekker shoppen om nieuwe dingen te kopen. In de woonwinkel of woonboulevard beeld je al in hoe alle meubelstukken die je ziet bij jou in huis zouden staan.

Neem nou de eettafel. Hiervan heb je oneindig veel modellen. Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe tafel? Hieronder een aantal tips.

boomstamtafels op maat

Tips bij het kopen van een nieuwe tafel

Om te beginnen de eettafel. Bepaal eerst hoeveel ruimte je hebt. Heb je een grote leefkeuken? Dan kan de eettafel waarschijnlijk ook wel wat forser zijn. Maar heb je dit ook nodig? Met hoeveel personen wil je er aan zitten? Als je al een gezin van zes personen bent, dan zou ik gaan voor een tafel waar op zijn minst zes personen aan kunnen zitten. Bij voorkeur misschien nog wel meer, bijvoorbeeld acht of tien personen. Zodoende kun je ook nog mensen ontvangen.

Dan is er nog de vorm van de tafel. Wil je een rechthoekige tafel of juist een ronde tafel. Ook een ovale tafel kan natuurlijk. Ook de vorm is wellicht afhankelijk van de ruimte die je hebt in de keuken. Als je niet al teveel ruimte hebt is een ronde tafel misschien praktisch.

Kijk ook naar de hoogte van de tafel. Zijn jullie een gezin van lange mensen, dan is een hoge tafel wellicht een goed idee. Anders zitten jullie tijdens het eten voorover gebogen en krijg je last van de rug. Heb je al stoelen en ga je er een tafel bij zoeken, let dan ook op de hoogte. Stel dat je lage stoelen hebt, kijk dan dat je er niet een tafel bij uit zoekt die aan de hoge kant is. Dan de stijl van de tafel. Als we een tip mogen geven, kijk eens naar de boomstamtafels op maat. Dit zijn sowieso robuuste tafels en ze zijn op de door jouw gewenste maat te maken. Dat scheelt je urenlang zoeken naar precies die tafel die qua afmeting in je keuken past. Boomstamtafels op maat zijn qua stijl ook tijdloos dus je hoeft niet snel weer een nieuwe aan te schaffen als je de trends een beetje wilt volgen.