Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Rot sjouwen met meubels is verleden tijd

meubelwielen

Stel je gaat je kamer verbouwen of een make over geven. Of je gaat verhuizen. Dan kun je je rot sjouwen met je meubels met mogelijke schade aan je vloer. Maar al dat sjouwen is nu verleden tijd! Je kan tegenwoordig allerlei soorten meubelwielen kopen. Met deze wielen kun je lichte meubels gemakkelijk, veilig en zonder schade verplaatsen. Maar ook displays of andere lichte constructies kun je ermee vervoeren. Rot sjouwen met meubels is nu verleden tijd!

Wat zijn meubelwielen?

Nu vraag je je misschien af: wat zijn dat voor wielen? Meubelwielen zijn dus wielen die je onder de poten van je meubels vastmaakt, zodat je de meubels kan verplaatsen.

Je kan zwenkwielen en bokwielen kopen. Zwenkwielen kunnen alle kanten opdraaien, waardoor je alle flexibiliteit hebt. Bokwielen kunnen niet 360 graden draaien. Daardoor kunnen ze alleen maar voor en achteruitrijden.

meubelwielen

Hoe monteer je de wielen?

  • Maak eerst de keuze voor de juiste wielen. Kijk daarbij goed naar het gewicht van het te verplaatsen meubel (niet overbelasten!), over het type vloer het vervoerd moet worden (i.v.m. schade aan de vloer) en of het voor dagelijks gebruik is of wellicht alleen voor een verhuizing. Koop ze nooit op de gok! Gebruik ook nooit wielen voor binnen buiten en andersom.
  • Zet alle hulpmiddelen klaar om de wielen te monteren: schuurpapier, boormachine, potlood, boortje en bitje, schroeven, de wielen.
  • Leg het meubelstuk op zijn kant, zodat je goed onder de poten kunt werken.
  • Monteer de wielen: hou het wiel tegen de plek waar het moet komen en teken de gaten over met potlood. Daarna boor je de getekende gaten uit (hou genoeg ruimte aan de buitenkant van de poten voor de stevigheid) en ga je het afschuren. Hou daarna het wiel ertegenaan en schroef met de schroeven en het bitje de wielen vast in de gaten. Een kind kan de was doen!
  • Zet tot slot het meubel weer rechtop en klaar ben je!
  • Zorg dat je nog wel even de vloer goed schoonmaakt.