Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Robuuste en onderhoudsvriendelijke haagplant gezocht? Taxus it is!

Taxus

Als je een mooie tuin bij je huis hebt, dan is het essentieel dat je deze tuin op een fatsoenlijke manier afbakent van buurtuinen en gemeentegrond. Een schutting en een hek zijn hier geschikt voor, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een natuurlijke haag een beter idee is. Dit versterkt immers het tuingevoel, het stimuleert de lokale biodiversiteit en het is beter voor het milieu. En als je een ferme haagplant zoals de Taxus neemt, dan blijft deze nog het hele jaar door groen ook. Daarmee geeft de Taxus dus ook in de winter wat kleur aan je tuin én ben je het hele jaar verzekerd van privacy. En dat terwijl deze haagplant maar weinig onderhoud nodig heeft. Overigens zijn er meerdere subsoorten die onder de Taxus vallen. Lees verder om daar meer over te weten. 

Taxus

Welke Taxussoorten zijn er?

Er zijn een heleboel soorten Taxus. De drie belangrijkste soorten zijn evenwel de volgende:

• Taxus Baccata. Wanneer we het over ‘de Taxus’ hebben, wordt meestal de Taxus Baccata bedoeld. Dit is in dit deel van de wereld dan ook de meest populaire variant, iets dat niet los te zien valt van stijlvolle uitstraling die uitgaat van deze altijd groene plant. 

• Taxus Baccata David. Deze lijkt sterk op de Taxus Baccata. De versie mét David in de naam is doorgaans te herkennen aan wat dichtere en meer rechtopstaande bladeren.

• Taxus Media Hicksii/Hillii. Ook deze planten vertonen grote gelijkenissen met de Taxus Baccata. De Taxus Media’s zijn niettemin iets compacter van vorm.

Taxus