Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Projectstoffering, wat is dat eigenlijk?

Heb je je weleens afgevraagd wat projectstoffering nu eigenlijk is? In deze blog zullen we jou dat eens eventjes haarfijn uit gaan leggen! Lees gauw verder, dan duiken we er meteen in!

Stoffering

Om uit te leggen wat projectstoffering is beginnen we gewoon met het begrip stoffering. Het draait daarbij om het aankleden van een ruimte met stoffen. Dit zijn dus de vloerbedekking en de gordijnen. In het verleden was dit vrijwel altijd stof, waardoor de term stoffering is ontstaan. Nu kunnen het ook allerlei andere materialen zijn, waardoor het begrip stoffering breder is geworden.

Projectstoffering

Met projectstoffering bedoelen we vervolgens dat niet één setje gordijnen of één ruimte met vloerbedekking wordt bekleed, maar dat een volledig pand of meerdere ruimtes tegelijkertijd volledig worden gestoffeerd. Het wordt op die manier echt een project, vandaar ook de naam projectstoffering.

Mode

Trends komen en gaan. De keuzes die bij het stofferen worden gemaakt worden hier in grote mate door beïnvloed. Vroeger zou niemand kiezen voor zijl op de vloer, terwijl dat later juist de norm werd. Iedereen had zijl en daarom koos jij ook zijl wanneer je ging stofferen. Er is tegenwoordig dusdanig veel keuze dat het lijkt alsof de mode geen invloed meer heeft. Toch is dat nog wel het geval. De kleuren, patronen en materialen die het makkelijkst verkrijgbaar zijn, zijn altijd degenen die in de mode zijn op dat moment. Zoek je iets wat daar totaal niet bij past, dan heb je vaak maar één of twee keuzes. Dan merk je ineens dat de invloed van mode nog behoorlijk groot is.

Kies wat je mooi vind

We hopen dat je na het lezen van deze blog een beeld hebt gekregen van wat projectstoffering nu eigenlijk is en wat het inhoudt. Wanneer je zelf gaat stofferen, laat je dan niet teveel beïnvloeden en kies iets dat je mooi vindt. Je moet er immers zelf naar kijken!