Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Investeren in maatschappelijk vastgoed

Steeds vaker verkopen gemeenten maatschappelijk vastgoed aan beleggers of bieden ze maatschappelijk vastgoed te koop aan. Het kan voor gemeenten erg rendabel zijn om hun vastgoed te verkopen. Daarnaast is het met de huidige bezuinigingen vaak ook een van de laatst overblijvende opties. Echter staan veel beleggers niet direct te springen om maatschappelijk vastgoed van de gemeenten over te kopen. De markt is nog relatief nieuw en onbekend, waardoor veel beleggers twijfelen over de rendabiliteit van het kopen van maatschappelijk vastgoed. In het artikel van vandaag vertellen we je alles over het investeren in maatschappelijk vastgoed. Benieuwd? Lees mee!

Wat is maatschappelijk vastgoed?

Waarschijnlijk heb je wel een beeld van wat maatschappelijk vastgoed ongeveer is, maar misschien blijft de term een beetje vaag en heb je nog geen duidelijk beeld. Maatschappelijk vastgoed doelt op alle gebouwen en terreinen die een publieke functie hebben. Dit type vastgoed levert een belangrijke voorziening voor bewoners of draagt bij aan het versterken van de sociale cohesie en participatie in de wijk. Voorbeelden van maatschappelijk vastgoed zijn zorginstellingen, schoolgebouwen, sportcentra, culturele instellingen en bijvoorbeeld theaters. Maatschappelijk vastgoed biedt een hoop mogelijkheden aan beleggers en kan erg rendabel zijn. Maar waarom zou je als belegger investeren in maatschappelijk vastgoed?

Waarom investeren?

Waarom zou je als belegger moeten investeren in maatschappelijk vastgoed? Het spreiden van je risico is voor een belegger belangrijk. De ene belegger durft meer risico te nemen dan de ander, maar alle beleggers zullen het met elkaar eens zijn dat risicospreiding een belangrijk onderdeel is van beleggen. Investeren in maatschappelijk vastgoed kan op zo’n moment erg aantrekkelijk zijn voor beleggers. Deze investering draagt bij aan het diversificatie patroon van een strategisch vastgoed beleggingsportefeuille. Maatschappelijk vastgoed biedt een hoop mogelijkheden en het vastgoed is vaak ook nog eens gelegen op centrale en aantrekkelijke locaties. Daarnaast hebben gemeenten een professioneler vastgoedbeleid wat het ook aantrekkelijk maakt voor beleggers om te investeren.