Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Hoelang gaat een plissé hordeur mee?

raamhor

Vliegen en muggen weren

Met de zomer in aantocht moeten we weer beginnen te denken over hoe we de vliegende insecten buiten kunnen houden. Misschien ben ik nu wat al te enthousiast met mijn de zomer is in aantocht. Maar als we een paar maandjes verder zijn, dan zitten we al in het voorjaar. De kans dat de temperatuur dan omhoog gaat is reeel. En daarmee wordt de kans ook groot dat de vliegende insecten ons al weer om de oren suizen.

Hoe houden we deze buiten de deur?

Alles dicht houden

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alle deuren en ramen gesloten te houden. Maar als het buiten aangenamer wordt, dan is het juist wel fijn om de boel eens lekker te laten ventileren. Dus de hele zomer alles dichthouden, dat is eigenlijk geen optie.

raamhor

Horren

Het is verstandig om horren te plaatsen voor deuren en ramen. Zodoende kun je de ramen en deuren open zetten. De horren houden de insecten buiten en er kan toch frisse lucht naar binnen door het gaaswerk.

Wil je een raamhor, dan heb je verschillende opties. Je kunt kiezen voor een voorzet raamhor. Deze kun je aan de buitenkant van het raam zetten als het raam naar binnen toe open draait. Heb je een draai kiep raam, dan kan het altijd.

Je kunt ook kiezen voor een plissé raamhor. De hor rolt zich dan op in een cassette.

Voor de deuren zijn er ook verschillende opties. De plissé roldeur hor is erg praktisch. Deze rolt ook op in een cassette die is bevestigd aan het kozijn aan de buitenkant. Deze kun je zelfs laten zitten in de winter.

Je kunt ook een voorzet hordeur nemen. Deze kun je dan in de winter verwijderen, zodat je deze niet elke keer open hoeft te doen naast de gewone deur.

Levensduur plissé hordeur

De levensduur van een plissé hordeur hangt sterk af van hoe je er mee omgaat. Als je hem op een normale manier bedient kan deze wel vijf jaar of langer mee gaan. Let op dat er geen huisdieren of kleine kinderen door de hordeur lopen als deze gesloten is.