Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Hoe kom je het beste van rouwvliegjes af?

aaltjes tegen rouwvliegjes

Rouwvliegjes zijn voor veel plantenliefhebbers een bekend fenomeen en ze kunnen een groot en vervelend probleem vormen. Het zijn kleine, zwarte vliegjes die in plantaardige materialen leven en vooral in potgrond erg goed gedijen. De vliegjes zelf doen op zich weinig kwaad, behalve dat het natuurlijk niet fijn is om een huis vol beestjes te hebben. De grootste problemen echter, komen door de larven. Rouwvliegjes staan er namelijk om bekend erg veel eitjes te leggen. En de larven die hier uit voortkomen vreten aan de wortels van planten, met alle vervelende gevolgen van dien. Veel mensen zijn de vliegjes dan ook liever kwijt dan rijk. In de onderstaande blog kun je lezen wat je het beste tegen rouwvliegjes kan doen.

aaltjes tegen rouwvliegjes

De bestrijding van rouwvliegjes

Naast het gebruiken van speciale bestrijdingsmiddel zoals vangplaatjes en biologische capsules, is er ook een aantal praktische zaken die je eenvoudig kunt uitvoeren om van rouwvliegjes af te komen. De vliegjes leven en leggen hun eitjes het liefst in een vochtige en humusrijke grond. Door er voor te zorgen dat de aarde van je planten niet te vochtig is en door dode plantenresten zo snel mogelijk te verwijderen, kan veel kwaad al voorkomen worden.

Aaltjes tegen rouwvliegjes

Mochten de bovengenoemde tips niet baten, dan kunnen aaltjes tegen rouwvliegjes ook bijzonder goed werken. Aaltjes eten de larven van de vliegjes op. En laten de larven nou precies de grootste boosdoeners zijn. Naast dat een behandeling met aaltjes zeer effectief is, kent deze methode nog een aantal andere voordelen. Zo zijn de aaltjes niet schadelijk voor de planten, de omgeving of voor kinderen en huisdieren. Daarnaast zullen er geen problemen ontstaan met resistentie en is het een relatief goedkope oplossing.

Heb jij ook last van rouwvliegjes en tasten de larven de gezondheid van jouw planten aan? Dan is een behandeling met aaltjes zeker de moeite waard. Deze methode is eenvoudig, zeer effectief en ook nog eens voordelig!