Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Hoe kom ik beste van mijn woning af?

Sommige mensen moeten na de beslissing hun huis te verkopen eerst nog vele maanden of zelfs jaren wachten voordat ze ook daadwerkelijk hun huis kunnen verkopen. Dat kan met verschillende factoren te maken hebben: de huizenmarkt is slecht, het huis is niet zo gewild, of de koper neemt geen genoegen met de boden die hij tot nu toe gekregen heeft. Veel mensen wachten lang voordat ze hun huis verkopen, omdat ze een zo hoog mogelijke prijs willen ontvangen. Natuurlijk is dit begrijpelijk, want niemand wil minder voor z’n geld wanneer hij ook meer kan krijgen. Maar soms wegen er andere belangen mee. Je hebt bijvoorbeeld niet de tijd om zo lang te wachten. Je wil misschien gewoon van je huis af. In dat geval is huisopkoper Mercari wellicht een idee.

Wat is een opkoper

Mercari is een vastgoedkoper die zowel bedrijfspanden als woningen opkoopt. Als huiskoper koopt mercari niet alleen huizen, ze neemt ook het hele verkoopproces over. Dat betekent dat jij je zelf niet meer hoef te bekommeren om contact met potentiële kopers, maar ook geen bezichtigingen of foto’s waarvoor het huis erg opgeruimd moet zijn. Mercari neemt je dus veel stress uit handen.

Voordelen van een huisopkoper

Wellicht krijg je niet dezelfde prijs voor je huis als wanneer je maanden had gewacht tot de meest gulle en welwillende koper op je pad komt, maar voor dat verschil in prijs krijg je heel wat terug. Op immaterieel vlak heb je in ieder geval zekerheid: je huis wordt gegarandeerd verkocht, zelfs als er enkele gebreken aan zitten. Ook weet je bij een huisopkoper zeker dat het snel gebeurt en daarnaast heb je geen verkoop stress. Maar zelfs op materieel vlak zitten er voordelen: je bent namelijk geen kosten kwijt aan een makelaar. Dat kan vele duizenden euro’s schelen, dus wie weet ben je niet eens slechter uit. Ook wordt het courtage doorberekend aan de koper, niet aan de verkoper.