Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Hoe kies je een kast die bij je past?

stoere kast

Wanneer je op zoek bent naar de juiste kast voor je slaapkamer, kun je kiezen uit vele soorten met verschillende functies. Er is een ruim aanbod aan kasten: je kan bijvoorbeeld gaan voor een stoere kast, een elegante kast of een kast met een moderne look. In dit artikel lees je waar je allemaal over na moet denken bij het aanschaffen van een kast, zodat je de juiste keuze kan maken.

stoere kast

Waar te beginnen?

Voordat je nadenkt over het soort kast dat je wilt, kijk je goed waar je deze gaat plaatsen en welke afmetingen de kast mag zijn. Bedenk daarna voor wie de kast bedoeld is, welke kleur je graag wilt en of je voorkeur uit gaat naar een bepaald ontwerp. Wil je bijvoorbeeld graag een stoere kast, maar ga je de kast met iemand delen? Bespreek dan goed wat jullie beiden leuk vinden. Wordt de kast gedeeld met je partner, het hele gezin of ben je een echte kleding- of schoenenverzamelaar? Dan zul je een kast moeten uitkiezen met genoeg planken, lades en opbergruimte.

De indeling van de kast

Wanneer je hebt bepaald welke afmetingen de kast mag hebben en hoe deze er ongeveer uit mag zien, zul je bij de aanschaf van de kast nog een paar dingen in gedachten moeten houden. Heb je bijvoorbeeld een enorme collectie schoenen? Kies dan een kast met veel horizontale ruimtes waar je deze schoenen kwijt kan.

Woon je in een klein appartement en moet je de kast met het hele gezin delen? Dan kan een kledingkast met schuifdeuren een goed oplossing zijn om ruimte in de slaapkamer te besparen. Een kast die gedeeld moet worden kan het beste minstens twee kledingroedes hebben, zodat het gemakkelijker is om je eigen kleding hier in terug te vinden. Bedenk je ook dat het handig is om kleding en schoenen voor de kinderen op te kunnen bergen op een hoogte die voor hun bereikbaar is.

De inloopkast

Heb je een grote woning? Dan is wellicht een inloopkast de meest aantrekkelijke oplossing voor het opbergen van je kleding. Met een inloopkast kun je alle kanten op en al je creativiteit kwijt. De kast kan een ruimte zijn met of zonder ramen, van een paar vierkante meter tot een hele kamer. Deze ruimte kan ingericht worden zoals je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld verschuifbare planken met lades in de kast bouwen. Horizontale ruimtes kunnen gebruikt worden voor schoenen en accessoires. Verticale ruimtes kunnen gebruikt worden om jasjes, blouses, pakken en elegante jurken op te hangen. Het toevoegen van een goudkleurige kroonluchter of zitplaatsen in de inloopkast kan het geheel er stijlvol en elegant uit laten zien.