Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Hoe kies je de juiste stijl voor elke badkamer?

Of je nu een nieuwe badkamer toevoegt of een bestaande verbouwt, je moet veel beslissingen nemen: van douches, badkuipen en toiletten tot vloeren, armaturen en tegels, de ontwerpopties van vandaag zijn vrijwel eindeloos weten wij als geen andere bij Julia Living. Het kiezen van de juiste wastafel is een van de belangrijkste ontwerpbeslissingen in elke badkamer, je wilt er een die perfect past, voldoende opbergruimte en werkbladruimte biedt en eruitziet alsof hij op maat is gemaakt voor zijn omgeving. Wastafels zijn er in een breed scala aan maten en configuraties die zijn ontworpen om te voldoen aan een even uiteenlopende reeks badkamerstijlen en opbergbehoeften. Volg deze tips van Julia Living om de stijl te vinden die de ultieme combinatie van vorm en functie biedt voor jouw nieuwe of gerenoveerde badkamer.

Bepaal de ideale maat

Pasvorm is de eerste essentiële kwaliteit waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een wastafel voor elke badkamer. Net zoals damestoiletten en kleinere badkamers compactere ijdelheden vereisen, vragen grotere badkamers om grotere ijdelheden die overeenkomen met de schaal en openheid van een grotere ruimte.

Definieer praktisch doel

Net zoals de vierkante meters van jouw badkamer helpen bij het bepalen van de grootte van de uitstraling, helpt het type badkamer waar jouw ijdelheid in gaat. Het doel te bepalen, evenals de kwaliteiten die het moet vervullen dat doel. In een klein damestoilet heeft een ijdelheid meestal twee doelen: het biedt een gootsteen om af te wassen en mogelijk een beetje opbergruimte voor extra toiletpapier en handdoeken. Teller ruimte heeft minder prioriteit en is meestal minimaal; in sommige gevallen is het slechts een paar centimeter aan elke kant van de gootsteen. 

Met veel ervaring bij Julia Living weten wij dat In een grotere badkamer die door meerdere mensen wordt gebruikt (kinderbadkamer, grote badkamer), een grotere wastafel met twee wastafels en extra werkbladruimte een handige manier kan zijn om je dagelijkse routine te stroomlijnen. Bij grotere wastafels is er bijna altijd voldoende opbergruimte, waardoor er in een gedeelde badkamer genoeg manieren zijn om rommel op te bergen. Er zijn geen verkeerde keuzes als het gaat om persoonlijke stijl, maar bepaalde ijdelheidsstijlen passen misschien beter bij de behoeften dan andere. Een aan de muur gemonteerde ijdelheid kan een kleinere badkamer opener en ruimer doen aanvoelen, terwijl een vrijstaande ijdelheid, zoals gezegd, je meer opbergmogelijkheden kan bieden.

Moderne wastafels zijn strak, symmetrisch en monochroom, terwijl traditionele wastafels een meubelachtige kwaliteit hebben met klassieke lijnen, materialen en afwerkingen. Een tijdelijke ijdelheid combineert de beste aspecten van modern en traditioneel design tot een tijdloze stijl die overal past.