Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Het kopen van een barkruk

barkruk velvet

Tegenwoordig kiezen veel mensen om hun traditionele eetkamerstoelen en eetkamertafels te vervangen door stijlvolle bartafels en barkrukken, bijvoorbeeld een barkruk velvet. Een bartafel met barkrukken kan voor dezelfde doeleinden gebruikt worden als de traditionele eetkamertafel en eetkamerstoelen, namelijk: ontbijten, een gezellige borrel of om je werk aan te doen. Maar waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een barkruk. Hier volgen een aantal tips.

Kies de perfecte hoogte 

Het is belangrijk dat de hoogte van je barkruk de juiste hoogte is in verhouding met de hoogte van je bartafel. Zorg ervoor dat je eerst alle afmetingen duidelijk en overzichtelijk hebt voor dat je gaat shoppen voor een barkruk.

Kies je favoriete materiaal

Barkrukken zijn er in allerlei soorten materialen, zoals: kunststof, microvezel, velvet en leer. Kies het materiaal dat jij het mooiste vindt en hou ook rekening met welk materiaal het beste past bij de rest van je interieur.

barkruk velvet

Een barkruk met of zonder leuning

Bij het kiezen of je wel een armleuning of niet wilt, en of je wel of geen rugleuning wilt dien je rekening te houden met het feit dat meer leuningen meer zitcomfort betekent. Wil je graag dat je gasten heel de avond lekker kunnen zitten? Of vind je het toch belangrijker je ruimte er mooi uitziet en vind je comfort eigenlijk minder belangrijk? 

In hoogte verstelbaar of niet?

Er zijn barkrukken die te verstellen zijn in hoogte, erg handig als je ze bijvoorbeeld op verschillende plekken wilt gebruiken. Het nadeel aan deze krukken is dat ze vaak wat instabieler zijn dan de krukken met een vast onderstel.