Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Glazen schuifwanden

glazen schuifwanden

Een mooie serre met glazen schuifwanden aanleggen? Let op deze factoren

In de woningbranche is men het er over eens dat een woning met een mooie serre als uitbouw meer waard is dan een woning zonder zo’n uitbouw. Een serre is dikwijls een verlengstuk van de woonkamer. Van dit verlengstuk bestaan de wanden en het plafond meestal vrijwel geheel uit glas. Wanneer je van plan bent een dergelijke serre aan te laten leggen, of als je al een terrasoverkapping hebt die je tot serre wilt uitbreiden, dan loont het om voor glazen schuifwanden te gaan, zodat deze je toegang kunnen verschaffen tot je tuin. Hieronder lees je over drie van de belangrijkste factoren om op te letten bij je aanschaf van deze schuifwanden.

Geleidende rails

Glazen schuifwanden lopen doorgaans door een geleidende rails aan zowel de onder- als de bovenkant. Vooral die aan de onderkant zijn belangrijk. Aan te raden is te kiezen voor een systeem waarvan de rails zo kort mogelijk boven de vloer uitkomen, zodat de kans op struikelpartijen zo klein mogelijk wordt gehouden.

Beveiliging

Met je serre en je glazen schuifwanden heeft je woning er een nieuwe in- en uitgang bij. Het is dus essentieel dat je aandacht besteedt aan het veiligheidsaspect. Ga wat dat betreft altijd voor een deur met sloten van een goede kwaliteit.

Isolatie

glazen schuifwanden

Tenslotte is het aan te bevelen om na te gaan wat de isolerende waarde is van de wanden en het plafond van je serre. Uiteraard geldt dat je hierbij het best kunt gaan voor de best mogelijke isolerende waarde. Dit zorgt er namelijk voor dat je veel minder hoeft te stoken om je serre warm te houden.