Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Entresolvloer

Een entresolvloer is in wezen een tweede verdieping in een structuur die gedeeltelijk open is naar de bovenste dubbele verdieping van het gebouw, of die niet helemaal over het vloeroppervlak van de structuur loopt. Het wordt meestal gebouwd naast de tussenverdieping van het gebouw, het gebied direct boven de bestaande tussenverdieping. Dankzij de tussenverdieping hebben de bewoners van het gebouw toegang tot de aangrenzende tussenverdiepingen voor werkfuncties, zonder dat ze via de lagere niveaus van de structuur naar boven of beneden moeten trappen.

Onderhoud

Als het op onderhoud aankomt, zijn entresolvloeren veel gemakkelijker te onderhouden dan elk ander type bouwvloer. In tegenstelling tot traditionele houten of betonnen vloeren zijn de kosten en tijd voor onderhoud minimaal. De entresolvloeren zijn zeer goed bestand tegen vocht, doordat staal niet onderhevig is aan uitzetting en krimp door weersomstandigheden. Het staal dat gebruikt wordt bij de constructie van de entresolvloeren moet van zeer hoge kwaliteit zijn en moet vele strenge testen ondergaan om ervoor te zorgen dat het staal niet bros wordt door blootstelling aan welke omstandigheden dan ook.

Entresolsysteem

Indien de entresolvloer is voorzien van een entresolsysteem, moet de entresolvloer zo worden geconstrueerd dat de entresol bij een ongeval goed en volledig kan worden afgevoerd van de entresolvloer. De tussenverdieping moet een geschikte ventilatie hebben, inclusief een uitgang voor de werknemers die het gebied in geval van nood moeten evacueren. De tussenverdieping moet volledig waterdicht zijn en moet voorzien zijn van een geschikt middel om te voorkomen dat het water opstijgt naar de werknemers of klanten eronder. Bij entresolvloeren die geen uitgangen hebben, of indien de entresolvloer onderloopt, dient de directe omgeving van de entresolvloer omgevormd te worden tot een noodevacuatieruimte. Bovendien moet de directe omgeving van al het personeel – zowel klanten als arbeiders – worden geëvacueerd als de tussenverdieping onder water komt te staan. In alle gevallen moet de tussenverdieping zo worden geconstrueerd dat de kans op een ongeval tot een minimum wordt beperkt.