Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Elektrische vloerverwarming Magnum

Tv meubel industrieel

De voordelen van vloerverwarming kennen we allemaal. Maar met de energieprijzen van nu, kun je beter kiezen voor elektrische vloerverwarming Magnum. Inderdaad dat Magnum dat moet erbij. Want de elektrische verwarmingsmat van Magnum is speciaal ontwikkeld om over een al aangebrachte of afgewerkte vloer aan te brengen. Door alleen de toplaag weg te halen kun je op een eenvoudige manier de vloerverwarming Magnum plaatsen en daar kan gelijk een toplaag overheen worden aangebracht. Hierdoor is de oppervlakte waar de verwarming is gelegd ook snel warm. De verwarmingsmat is dus ideaal voor ruimtes waar je niet continu aanwezig bent zoals de badkamer, slaapkamer, hobbyruimte en toiletruimtes. Je krijgt bij de vloerverwarmingsmat een thermostaat die rekening houdt met de opwarmtijd. Zo heeft u altijd een warme vloer!

Wat zijn de voordelen van (elektrische) vloerverwarming

Het grootste voordeel van de elektrische vloerverwarming Magnum is het feit dat deze zo dun is, net 4 mm. Vloerverwarming werkt via stralingswarmte. De warmte wordt verspreid onder het oppervlak en omdat deze vloerverwarmingsmat direct onder de toplaag wordt gelegd is het oppervlak ook snel warm. Stralingswarmte zorgt overigens voor een aangename warmte bij een lage luchttemperatuur. De warmte die wordt verspreid door een vloerverwarmings-systeem is aangenamer dan de warmte die komt van een radiator of een luchtverwarming. Een ander voordeel van vloerverwarming is dat je geen radiator hoeft te plaatsen, maar je kunt dan ook geen handdoek ophangen aan je radiator. Bij het afdrogen heb je dan geen warme handdoek tenzij je deze op de grond legt. Omdat de luchtcirculatie in een ruimte met vloerverwarming minimaal is, is de luchtkwaliteit in die ruimte beter dan die in een ruimte met traditionele verwarming.

Waarom zou je kiezen voor elektrische vloerverwarming?

Wanneer je een nieuw huis gaat bouwen kom je voor de keuze te staan; ‘gewone’ of elektrische vloerverwarming. De gasprijs stijgt de komende jaren enorm en zonnepanelen zijn zo’n beetje de toekomst. Dus elektrische vloerverwarming komt steeds meer in trek. Heb je al een huis, ook dan kun je, op een makkelijke manier, de elektrische vloerverwarming Magnum plaatsen. Ja, je moet wel wat verbouwen, maar er komen geen sleuven in de vloer of de wand!. De tegels of de toplaag moet wel worden verwijderd, maar dat kun je vaak wel zelf doen. De elektrische vloerverwarming van Magnum is maar 4 mm dik en past dus gewoon onder een tegelvloer of op een afdeklaag. Het leggen van elektrische vloerverwarming is stukken goedkoper dan het leggen van ‘gasgestookte’ vloerverwarming. Dit komt omdat de verwarmings-elementen van elektrische vloerverwarming zijn verwerkt in een dun matje.

Elektrische vloerverwarming Magnum als ideale ‘bij verwarming’

Zoals gezegd ligt de elektrische vloerverwarming Magnum net onder de oppervlakte. Daardoor heb je maar een korte verwarmingstijd nodig. Dat is ideaal voor ruimtes waar niet de hele dag in wordt geleefd. Denk hierbij aan een hobbyruimte, garage, toilet of badkamer. Voor de meeste ruimtes geld nog steeds de regel; als je (elektrische) vloerverwarming gebruikt zorg dan ook voor een goed radiator systeem. Zo weet je zeker dat je op koude dagen je huis lekker warm kunt stoken.