Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Een robotmaaier kopen voor een net gazon

Wil je een robotmaaier kopen zodat je zelf geen gras meer hoeft te maaien? Kijk dan eerst eens goed rond wat er allemaal te koop is voordat je er eentje aanschaft. Robotmaaiers zijn er in verschillende modellen maar ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze je een hoop werk uit handen nemen.

Zoek een geschikte robotmaaier

Twijfel je of een robotmaaier wel iets voor jou is maar wil je eigenlijk niet iedere week zelf het gras hoeven te maaien? Informeer dan bij een robotmaaier expert wat er allemaal mogelijk is. Zo weet je meteen of een robotmaaier geschikt is voor jouw tuin en wat je er allemaal mee kunt doen.

Tref voorbereidingen

Voordat je een robotmaaier voor de eerste keer kunt gebruiken tref je een aantal voorbereidingen. Om te beginnen is het belangrijk dat het gras gemaaid is voordat je de maaier en toebehoren installeert. Als het gras namelijk erg lang is voordat je de eerste keer de robotmaaier zijn rondjes laat maken kan het zijn dat het resultaat niet naar genoegen is.

Leg de grensdraden aan

Om aan te geven hoever er gemaaid kan worden leg je langs de randen van het gazon grensdraden neer. Deze worden verbonden aan het laadstation waarmee ook de maaier zelf in verbinding staat. De maaier beschikt over sensoren die bemerken wanneer het gazon ophoudt bij de grensdraden zodat hij vanzelf omkeert. Obstakels kun je ook afbakenen met grensdraden maar dit is niet voor alles nodig. Een grote boom op het gazon hoef je bijvoorbeeld niet te begrenzen omdat deze toch wel opgemerkt wordt door de sensoren van de maaier zelf.

Programeer de maaier

Om ervoor te zorgen dat de maaier regelmatig zijn werk doet en goede rondjes blijft maken programeer je deze van tevoren. Dit kun je tegenwoordig ook vaak doen met behulp van een app. Hiermee kun je precies instellen hoe vaak de robotmaaier zijn werk doet en hoe kort of lang het gras gemaaid wordt. Veel handiger kan het natuurlijk niet.