Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Design verlichting uit Nederland

lampen modern

William Brand van Brand Van Egmond ontwerpt sinds 1989 elk jaar een eigen collectie design verlichting. In de loop der jaren heeft hij daarmee een wereldwijde bekendheid opgebouwd. De design verlichting in die collectie is niet exclusief voor grote luxe interieurs, maar ook voor bescheiden en sfeervolle kleinere interieurs. Er is dus  ook altijd wel een lamp die geschikt is voor jouw woning. De kroonluchters in de collectie passen bij uitstek in grote openbare ruimtes. Maar eigenlijk doen de afmetingen van het interieur er niet toe, want de design verlichting van Brand Van Egmond kan voor elke klant op maat worden gemaakt.

design lampen zoeken

Sculpturen als uitgangspunt

De design verlichting heeft een sterke verwantschap met lichtsculpturen. Dat is niet toevallig. Brand legt de basis voor zijn collecties door handmatig vorm te geven aan sculpturen. Die worden uitgewerkt tot concrete producten. Die producten worden daarna met moderne productietechnieken vervolmaakt. Daarmee is de basis voor de collectie gelegd. Eigenlijk komt het er op neer dat de sculpturen het thema zijn in een collectie. Zo’n sculptuur is dus altijd de basis voor een maatwerk lamp of verlichtingsconcept. Dat wil zeggen dat elke lamp uit de design verlichting binnen het thema aangepast kan worden op de ruimte waarin hij wordt geplaatst.

Mooi licht

Het effect van design verlichting

Het uitgangspunt van Brand Van Egmond is dat een lamp op elke moment een functie moet hebben in het interieur. Het maakt niet uit of die lamp brandt of niet. Een lamp die licht geeft brengt natuurlijk een bepaalde sfeer in de ruimte doordat er op een functionele manier licht wordt gecreëerd. Maar als een lamp niet brandt heeft hij ook een functie. Bij design verlichting is de lamp dan een blikvanger. Door dit voorbeeld, waarin de verschillende functies van een lamp in het interieur worden uitgelegd, wordt duidelijk hoe belangrijk het is aandacht te besteden aan de vormgeving van de verlichting.