Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

De voor- en nadelen van een tuinkamer in je tuin

tuinkamer

Een tuinkamer is als een losstaande kamer maar dan in de tuin. De term is eigenlijk al vrij duidelijk. Maar toch zie je misschien niet voor je wat bedoeld wordt met een tuinkamer. Het is als een tuinhuisje maar dan als verlengde van je woning. Het verschil met een overkapping of serre is dat de tuinkamer los staat van de gevel van je huis. Als deze dus te zwak is voor een serre of overkapping dan is de tuinkamer de oplossing.

tuinkamer

Een aantal andere voordelen van de tuinkamer zijn:

  • je zorgt voor meer tijd om te genieten van in de tuin zijn
  • het is een betaalbaar alternatief op aangebouwde kamers
  • je kunt goed spelen met temperatuur

Als het te warm is

Als het te warm wordt in de tuinkamer is de oplossing eenvoudig: dan schuif je gewoon de wanden in één beweging open. De frisse lucht en buitengeuren resulteren in een nog sterker gevoel van buitenzijn. Wordt het te koud in de ruimte, dan sluit je de overkapping met dezelfde deuren weer stevig en winddicht af. Je kunt dus goed spelen met de temperatuur in een tuinkamer. Daarom zitten sommige mensen zelfs meer in hun tuinkamer dan in de woonkamer. 

tuinkamer

Betaalbaar alternatief

Een serre of overkapping moet worden bevestigd aan de gevel van je woning. Dat is niet alleen soms onmogelijk, het is ook duur. Een serre begint rond de 8000 euro en dan heb je alleen nog de serre, en waarschijnlijk niet eens het grootste model. Als dat echt te hoog gegrepen is dan kun je beter voor een tuinkamer kiezen.