Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Wat betekent domotica?

Het is een term waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, maar wel veel mee te maken hebt: domotica. Maar wat betekent domotica en wat kun je hiermee? Domotica is een verzamelnaam voor verschillende systemen die samen worden gebracht. Met domotica worden processen en handelingen in huis geautomatiseerd. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je de lampen of verwarming kunt aansturen vanaf de smartphone. Dit is een voorbeeld van domotica. Met domotica worden veel dingen een stuk makkelijker gemaakt. Je kunt vandaag de dag bijna alles automatisch aansturen dankzij domotica. 

Wat betekent domotica en wat kun je ermee?

Domotica betekent letterlijk woningtechnologie. Domo staat voor huis en tica staat voor wetenschap of technologie. Bij een domotica systeem gaat het om verschillende toepassingen van domotica in een woning. Deze toepassingen werken samen om te communiceren. Er zijn heel veel manieren waarop domotica kan worden toegepast in een woning. Hoe kan dit het leven in jouw woning makkelijker maken? Wat dacht je van een automatisch geluidsysteem dat de muziek uitzet zodra je tv gaat kijken? Of een deurbel met camera waarmee je precies kan zien wie er voor de deur staat? Het is allemaal mogelijk!

Ook als het gaat om de automatisering van zonwering is domotica van toepassing. Het slimme systeem herkent felle zon en zal de zonwering omlaag doen. Dit alles terwijl jij op je werk bent. Ook andere weersomstandigheden worden gemeten en zo kan een zonwering precies doen wat jij wilt: je woning koel houden. Domotica wordt vandaag de dag steeds meer toegepast in woningen. Ook die van jou?