Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Oppervlakteruwheid

Om roestvrij staal in de voedingsmiddelen industrie te kunnen gebruiken moet de oppervlakteruwheid zo laag mogelijk gemaakt worden. Dit om te voorkomen dat voeding achterblijft op het oppervlak van roestvrijstalen keukengereedschappen of gebruiksvoorwerpen.

Glasparelstralen

Glasparelstralen is het proces dat toegepast wordt om de oppervlakteruwheid van roestvrij staal laag genoeg te maken voor gebruik in de voedingsmiddelen industrie. Het oppervlak is na het proces aluminiumachtig van kleur en mat tot matglanzend.

Aangezien de kleur en de matheid van het materiaal niet de belangrijkste overwegingen zijn hoeft het materiaal van een container in een grote keuken bijvoorbeeld niet mooi te glanzen, maar het moet wel glad genoeg zijn om een goede en grondige reiniging mogelijk te maken. Glasparelgestraald materiaal is ideaal in dergelijke gevallen.

Korrel 320 Silicium-Carbide geslepen

Korrel 320 Silicium-Carbide geslepen roestvrij staal heeft een nog lagere oppervlakteruwheid en het wordt gebruikt waar het materiaal wel zichtbaar is. Aanrechtbladen worden bijvoorbeeld van dit materiaal gemaakt.

Zo zijn er verschillende processen, stralen, schuren of behandelingen in baden, die de oppervlakteruwheid van materiaal bepalen. Welk proces voor uw materiaal toegepast moet worden is afhankelijk van het verwachte gebruik, hoe uw materiaal er uit moet zien en welke afwerking u wilt hebben.