Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Je eigen tuin onderhouden, zo doe je dat.

Het is buiten een mooi weertje en daarom wil je lekker in je mooie tuin buiten zitten met het warme zonnetje die op je straalt, heerlijk! Je houdt misschien binnenkort een feest bij jou thuis en nodigt daarbij een aantal mensen uit. Je wilt als het warm weer is ook je tuin gebruiken waar je zo straks nog lekker zat te relaxen. Dan wil je natuurlijk dat je tuin er netjes en mooi uitziet. Alleen nu heeft je tuin wel wat onderhoud nodig, want het zag er een maand geleden een stukje beter uit. Maar nu weet je niet hoe je de tuin het beste kan onderhouden voor een mooi resultaat, zodat je elke dag weer volop kan genieten van je mooie onderhouden tuin. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je, jouw tuin het beste kan onderhouden.

Handige tuingereedschappen

Als je de tuin onderhanden wilt gaan nemen heb je eerst tuingereedschap nodig om je hierbij te helpen en het onderhouden van je tuin een stuk makkelijker mee gaat. Ook heb je kleding nodig wat vies mag worden. Soms krijg je wel eens last van je rug door het bukken tijdens het onkruid wieden, hiervoor is een kniebankje gemaakt waar je met je knieën op kan leunen om zo makkelijker bij de grond te komen en geen last van je rug te krijgen. Nog een handig gereedschap is de gieter, je kent hem wel. Hiermee kan je de planten en zaailingen veel of weinig water geven door hard of zacht te gieten. De scherpe snoeischaar maakt het weghalen van te lange stengels, takken of bladeren op de juiste afmeting heel gemakkelijk. De woelvork is een gereedschap om het spitten van de grond veel makkelijker te maken. Met de woelvork kan je rechtop staan tijdens het spitten, hierdoor krijg je geen rugpijn. Een hark is ook erg handig om de bladeren en andere restjes die op de grond liggen bij elkaar te harken en in de container of in een stevige afvalzak weg te gooien.

Tips voor het onderhouden van je tuin 

Het onderhouden van je tuin is niet altijd gemakkelijk, maar wel noodzakelijk voor een mooie tuin.

Je hoeft niet per se zelf je tuin te onderhouden. Het onderhouden kan je ook overlaten aan een hovenier in de buurt. Stel je woont in Gouda en zoekt een hovenier in de buurt. De zoektermen die je bijvoorbeeld op internet kan zoeken zijn: 

Je kan bijvoorbeeld ook de zoekterm tuinonderhoud Bergambacht gebruiken als je alleen tuinonderhoud zoekt. Deze plaatsen zijn allemaal in of vlakbij Gouda, zodat je niet te veel reiskosten moet betalen wanneer de hovenier naar jou toe komt. Natuurlijk kan je ook zelf je tuin onderhouden en hier zijn een aantal tips speciaal voor jou.  Verwijder het onkruid! Onkruid zaait zichzelf snel uit en zorgt ervoor dat andere planten geen kans krijgen om hun wortels te laten groeien of verstrikt raken met de wortels van het onkruid en daardoor gaan de mooie planten dood. Nog een tip is om je planten te snoeien voor een nette uitstraling van je tuin. De planten kunnen namelijk te groot worden en te groot worden wat er niet mooi uit ziet. En als laatste, bemest je tuin om te zorgen dat de planten genoeg voedingsstoffen kunnen opnemen om zo mooi mogelijk te worden.