Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

Een woonverzekering is een combinatieverzekering

Op overstappen.nl kun je lezen dat een woonverzekering een combinatie is van twee verzekeringen;

–       De inboedelverzekering

–       De opstalverzekering

Een inboedelverzekering wordt afgesloten voor spullen: gordijnen, meubels, kleding, sieraden, serviesgoed etc. Bij inboedel moet je denken aan spullen die in een woning staan en meegenomen kunnen worden bij verhuizen. Een opstalverzekering wordt afgesloten voor het huis zelf en voor alle spullen die nagelvast aan je huis vastzitten. Bij opstal moet je denken aan het hele huis, maar ook de keuken, regenpijpen, wastafels of een cv-ketel. Als je een eigen huis gaat kopen verplicht de hypotheekverstrekker je in de meeste gevallen om een opstalverzekering af te sluiten. Bij een huurhuis sluit de woningstichting de opstalverzekering af. Bij de meeste verzekeraars kun je een pakketkorting krijgen bij het afsluiten van een inboedel- en opstalverzekering tegelijk. Het loont om verzekeraars met elkaar te vergelijken op overstappen.nl.

Sluit altijd een opstalverzekering en een inboedelverzekering samen af

Opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen worden niet altijd samen afgesloten. Alleen wanneer je een eigen huis hebt is het verstandig om de opstalverzekering tegelijk af te sluiten met de inboedelverzekering. Bij de meeste verzekeraars krijg je dan een pakketkorting en dan heten deze twee verzekeringen samen de woonverzekering. Een opstalverzekering dekt schade aan het huis ontstaan door:

–       Brand, rook, roet, bluswater en ontploffing

–       Waterschade door overstroming, lekkage cv of waterleiding

–       Stormschade door storm of bomen die zijn omgewaaid

–       Inbraakschade en het vervangen van (kapotte) sloten

Een inboedelverzekering dekt schade van alle spullen in je woning tot een bepaald bedrag. Dit geldt ook voor sieraden en elektronica. Op overstappen.nl kun je opstal- en inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken én de beste verzekering kiezen die bij jou past. Bekijk vooral de voorwaarden nauwkeurig. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat is de beste woonverzekering van 2021?

Er is geen ‘beste woonverzekering 2021’. Voor de een is de beste woonverzekering een verzekering die goedkoop is terwijl een ander liever meer uitbetaald krijgt bij schade. De hoogte van de premie is van meerdere factoren afhankelijk zoals woonplaats, type woning, soort dakbedekking, bouwjaar en type dekking. De meeste verzekeraars hebben twee soorten dekkingsvormen namelijk; de standaard basisdekking en de allrisk dekking. Wil jij weten welke woonverzekering voor jou het beste is vergelijk dan verzekeraars en verzekeringen met elkaar op overstappen.nl. Vergeet niet ook de voorwaarden na te lezen zodat je een goed beeld krijgt van risico’s en uitsluitingen.