Flying Flapjacks

Huisverbouwing en meer

De voordelen van een verwarmingspaneel in de woning

verwarmingspaneel

Er zijn talloze manier om je woning te verwarmen. Verwarmingspanelen verwarmen je woning op een efficiënte wijze. Ze geven warmte snel af en je kunt ze ook op specifieke plekken plaatsen waar je extra warmte wenst. Maar wat zijn nu de verdere en voornaamste voordelen van een verwarmingspaneel in de woning? Dit artikel voorziet je van meer informatie.

verwarmingspaneel

Schonere lucht en een aangenaam klimaat

Een groot nadeel van verwarming met convectie is de grote mate van luchtcirculatie. De warme lucht stijgt als het ware op, waardoor stofdeeltjes en bacteriën door de lucht heen zweven. Gelukkig heb je hier bij verwarmingspanelen geen last van. De panelen geven geen luchtcirculatie, waardoor het circuleren van stof wordt voorkomen. Daarnaast worden vaste voorwerpen en personen voorzien van gelijkmatige warmte. Ook wordt iedere ruimte voorzien van een aangenaam en behaaglijk klimaat. Schonere lucht draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

Bespaar op je energiekosten

Nog een groot voordeel is dat je flink kunt besparen op je energierekening. Er is namelijk veel minder energie nodig om een kamer warm te krijgen. De infraroodpanelen verdelen de warmte op een doeltreffende manier, waardoor de temperatuur in de ruimte niet al te hoog hoeft te zijn. De thermostaat kun je bovendien stukken lager zetten. Ook warmt de kamer velen malen sneller op.

Installatie verloopt eenvoudig

Lang gaan klussen of moeilijke installaties zijn al met al geen pretje. Het laatste voordeel betreft dan ook de installatie. De installatie van een verwarmingspaneel verloopt uiterst eenvoudig. De panelen zijn veelal voorzien van een ophangbeugel, waardoor je ze makkelijk aan het plafond of de muur kunt monteren. Water en gasleidingen trekken is niet nodig. En je hoeft geen ingewikkelde breekwerkzaamheden uit te voeren. Je kunt gebruik maken van een stopcontact of het paneel rechtstreeks aansluiten op de elektra. De aansturing verloopt afzonderlijk, middels een draadloze thermostaat, zodat ieder vertrek naar verlangen kan worden verwarmd.